16 maart 2017 een ‘monument’ voor Marc

Op 12 juli 2009 schreef professor Rien Vermeulen (afdelingshoofd Neurologie AMC Amsterdam) in het condoleanceregister:

Beste Alex en Hannie,

Troostende woorden zijn nu niet te vinden en waarschijnlijk nooit. Marc was een uitzonderlijk veel belovende assistent. Ik was zo benieuwd naar zijn verdere ontwikkeling, wilde dat meemaken en nu stolt, bevriest alles plotseling, wreed, niet te accepteren. Het maakt me boos en opstandig, maar weet niet waarop op wie of wat.

Ik beloof jullie er alles aan te doen dat hij op de neurologie van het AMC nooit vergeten zal worden.

Rien Vermeulen. 

Er kwam een prachtige foto van Marc als waardevolle herinnering op een prominente plaats bij de de neurologie van het AMC te hangen. Zo was deze belofte al waar gemaakt maar er kwam nog meer… Professor Rien Vermeulen wilde een ‘monument’  voor Marc realiseren. Het onderzoek waar Marc aan begonnen was wilde hij verder (laten) uitvoeren en publiceren met Marc als eerste auteur! Door Rien Vermeulen zowel als anderen is hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Op 16 maart 2017 werd het artikel gepubliceerd in de Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry. Tevens werd het artikel opgenomen in de US National Library of Medicine, te vinden via PUBMED (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=M.+Pleizier)

Onze hartelijke dank aan professor Rien Vermeulen en al die mensen die samen met hem dit monument als onuitwisbare dierbare herinnering aan Marc hebben gebouwd! Het AMC betekende veel voor Marc. Met enthousiasme en passie sprak hij over zijn collega’s en zijn werkzaamheden. Hier had hij zijn plek gevonden. Wij weten zeker dat hij dit monument zeer zou waarderen en erg trots zou zijn. Vooral ook trots nogmaals bevestigd te krijgen dat zijn gevoel naar de mensen binnen het AMC absoluut een wederzijds gevoel was!

Hartelijke groeten

Alex en Hannie