Zonnebloemen uit Amsterdam, 10 juli 2013

Zonnebloemen uit Amsterdam, 10 juli 2013

Zaterdag kwamen we in Amsterdam langs een bloemenstal op de hoek van de Haarlemmerstraat en de Singel. Hij had prachtige zonnebloemen! We voelden de verbinding met Marc en kochten ze alvast met de bedoeling ze vandaag, de dag waarop Marc is overleden, in het bos op de asverstrooiplek neer te zetten. We spraken met de bloemenverkoper over ons verlies en het verlies in zijn familie. Hij pakte een extra zonnebloem en zei: ‘zet die er ook bij, die krijgt ie van mij!’ … geweldig zo’n gebaar!

Vanmorgen waren we in het bos. Ongelofelijk dat er in de prachtige ochtendzon tijdens het plaatsen van de zonnebloemen weer een hert verscheen. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we dit keer geen vijf maar zes zonnebloemen bij elkaar neergezet. Op 31 mei 2013 scheen ook de zon toen onze kleindochter Maud werd geboren, haar zonnebloem staat er nu ook bij. Wij voelen dat Marc hier op één of andere manier nog steeds getuige van is… we hopen dat dit ook werkelijk waar is!

De zonnebloem van de bloemenverkoper hebben we uiteraard ook neergezet. Los van de andere zes staat die zonnebloem er alleen, als symbool van de betrokkenheid en het meeleven van zoveel (soms onbekende) mensen…

Lieve Marc… we missen je elke dag opnieuw!

Alex en Hannie